• KvK KANSEN EN KENGETALLEN

  Een handig en effectief ‘instrument’ is gepubliceerd: de stichting KvK Kansen en Kengetallen brochure.

  Het biedt beknopte trends, cijfers en kaartmateriaal ideaal tijdens uw ‘customer journey’ naar Turkije.

  Het geeft richting naar kansrijke sectoren; het bespaart onderzoekstijd voor uw business development afdeling; het is een referentiefolder die men op tafel legt bij gesprekspartners. Het is tevens een orientatieinstrument tijdens handelsmissies naar Turkije.

  Heeft u daarna concrete expertise of lokale hulp nodig? Dan kunt u alsnog beslissen diensten via de stichting KvK (expertise partners) af te nemen.

  Brochure

 • HANDELSMISSIE ANTALYA

  Nederlandse ondernemers die geïnteresseerd zijn in zakendoen met Turkije wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan een handelsmissie in oktober 2021.

  Een handelsdelegatie gefaciliteerd door de stichting Kamer van Koophandel Nederland – Turkije zal in oktober (18-21) naar Antalya afreizen. Vooral Nederlandse ondernemers gerelateerd aan de AGF sector wordt aangeraden met ons contact op te nemen. 

  Op het programma staan o.a. B2B bijeenkomsten met producenten, exporteurs, importeurs en bezoek aan landbouwgebieden; de Antalya Commodity Exchange; Tropical Fruit Festival en de Yörex Regional Products Fair.

  De laatste ontmoeting tussen Nederland en Turkije op het gebied van handel op ministerieel niveau dateert uit 2019. 

  Op Europees niveau heeft men zich constructief over Turkije uitgesproken. De Europese Raad is bereid om op een gefaseerde, proportionele en omkeerbare wijze samen met Turkije op een aantal gebieden van gemeenschappelijk belang de samenwerking te versterken waaronder voorbereidingen t.b.v een modernisering van de douane-unie. 

  Turkije behoort tot de landen die het meeste kunnen halen uit diversificatie van de toeleveringsketen als gevolg van de pandemie, aldus de voorzitter van de EBRD bank.

  Nederland is de grootse investeerder met €26 MLD aan ‘Direct Foreign Investments’ in Turkije. Verder zijn ruim 3000 Nederlandse bedrijven reeds in Turkije vertegenwoordigd, andersom zijn er 800 Turkse ondernemingen in Nederland.

  De stichting staat in principe open voor vertegenwoordigers van andere Nederlandse sectoren naast de geplande sector AGF (Aardappelen, Groente, Fruit).

  TURKIJE HEET U WELKOM!

   

 • NIEUWE TURKSE ICT POOL VOOR MKB

  Als reactie op het tekort aan gekwalificeerde ICT-experts in Nederland wordt binnenkort een nieuw initiatief gefaciliteerd door de stichting KvK Nederland-Turkije: ICT-nearshoring Turkije-Nederland. Nederland draagt volgens The Boston Consultancy Group het risico van een tekort aan 54.000 ICT-experts. 40% van de werkgevers in de ICT-dienstverlening ervaren belemmeringen in hun zakelijke activiteiten door een tekort aan personeel.

  Te verwachten diensten zijn onder meer applicatieontwikkeling, testen, kwaliteitsborging en controle, softwareproductmanagement, IT-architectuurdiensten, IT-consultancy en webdesign. De beoogde klanten voor dit nearshoring-project zijn MKB-bedrijven en startups in alle mogelijke branches. Een gevestigde Turkse IT-leverancier maakt deel uit van dit nearshoring aanbod. Deze leverancier heeft zijn sporen verdiend met online e-commerce sites van e-Bay. 

  Contact ITR Connect en bespreek uw software wensen. 

 • ‘Handelspotentieel Turkije en omliggende landen’ Webinar

  De stichting KvK kreeg de eer de eerste serie van “Trade Potentials Between Turkey and Neighbouring and Surrounding Countries en mogelijke kansen” conferenties af te trappen.

  Enige honderden studenten (oftewel: future decision makers) observeerden in dit Zoom webinar gedetailleerde import/export gegevens tussen Nederland en Turkije. Verder: de noodzaak sectoren en generaties te verbinden en ‘out-of-the-box’ branding en marketing strategieën uit te werken in het belang van innovatieve ontwikkeling.

  Het werd georganiseerd door Istanbul Commerce University met wie de stichting KvK een MoU ondertekend heeft. De moderator werd geleverd door het Research Center for Neighboring Countries and Regions.

 • De Istanbul Investment Agency

  U wilt investeren in bepaalde sectoren in Istanbul zoals transport en verkeer, recycling, water management, smart cities, gezondheid, cultuur…? 

  De Istanbul Investment Agency is de eerste ‘sub-nationale’ organisatie in Turkije die direct onder een stadsbestuur valt. De stichting KvK Nederland-Turkije heeft samenwerkingsmogelijkheden waaronder toekomstige concepten met deze organisatie besproken. Neem contact op met de stichting info@kvknederlandturkije.nl. 

  Lees meer…

 • VIRTUEEL BEURS MATCHING CONCEPT

  Vanwege de Covid-19 pandemie zijn we allemaal op zoek naar nieuwe wegen en contacten om handel te blijven faciliteren. Leveranciers kunnen niet meer persoonlijk kennismaken met klanten op beurzen. Digitaal vergaderen is een optie, maar wat als we nu het hele matching proces virtueel gaan organiseren? Niet alleen wat betreft met een digitale stand op een digitale beurs, maar ook de showroom of productieunit in het land van kunnen herkomst ‘binnenstappen’?

  De stichting Kamer van Koophandel Nederland – Turkije heeft contacten opgebouwd met een nieuwe belangenverenigingen die een hecht partnership aangegaan is met een virtuele softwareproducent. De een reikt uit naar (textiel) klanten, de ander produceert virtuele software voor matchingsdoeleinden tijden virtuele beurzen. 

  Het aan den lijve meemaken van een virtuele demonstratie is een mooie Turkse digitale ervaring. Eenmaal een virtuele bril op stapt u de showroom binnen. Met de virtuele hand voelt u de textielmonsters in allerlei kleuren. Op microniveau bekijkt u de garens en naden. Het duurzaamheidsaspect mag duidelijk zijn. In plaats van met het vliegtuig een team overvliegen naar Hannover, Parijs of Istanbul, nu dus virtueel vanuit de eigen stoel in Nederland. Duurzaamheid loont, zodoende ook financieel. De demonstratie betrof een MVP (Minimal Viable Product). Nederlandse MKB’ers met een langetermijn visie kunnen hieromtrent contact opnemen met ons.

 • OPGERICHT DOOR ONDERNEMERS, VOOR ONDERNEMERS.

  Met kantoren in Rotterdam en Istanbul stimuleren wij ondernemers, startups, academische instellingen, NGO’s, opinieleiders en individuen om te profiteren van de uitgebreide zakelijke mogelijkheden die deze geweldige groeilanden bieden.

  De Stichting Kamer van Koophandel Nederland – Turkije ondersteunt en adviseert ondernemers die zakendoen (of willen doen) in Turkije en Nederland. Met bijvoorbeeld het uitvoeren van marktonderzoeken, het vinden van geschikte leveranciers en handelspartners, het opstellen van arbeidscontracten en het geven van fiscaal en juridisch advies.