• Turkse Zorgcapaciteit voor Nederlandse Wachtrij

  Het ‘overhevelen’ van Nederlandse patienten naar Turkse ziekenhuizen wordt momenteel onderzocht door de stichting KvK Nederland – Turkije.

  De Nederlandse zorgsector is tijdens de coronacrisis tegen capaciteitsgrenzen aangelopen, blijkt uit het vollopen van de IC-afdelingen. Tevens is de geplande zorg deels uitgesteld. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maakte bekend dat sinds 2020 zo’n 340.000 tot 380.000 operaties minder waren uitgevoerd dan verwacht.
  Belanghebbenden voor oriënterende gesprekken en een zorgmissie naar Turkse zorginstellingen kunnen zich melden info@kvknederlandturkije.nl.
  Lees persbericht.

   

  * Foto: opening nieuwe ziekenhuis in Coronajaar 2020, Göztepe stadsziekenhuis, Kadiköy wijk, Istanbul. Modern en hotelachtige zorgcomplex van 239.000 M2 en 1.110 kamers, waarvan 144 IC.

  * Foto: interieur patientenkamer Turks ziekenhuis

   

  Bron foto’s: AA (Anadolu Agency)

   

   

   

 • Handelsmissie mooi in beeld gebracht

  Hoe ontmoet je lokale producenten in de Turkse regio? Welk ‘ beeld’ moet men zich voorstellen bij Turkse bedrijven?

  Ondernemers doen zaken met de laarzen in het veld. Waarom? Want soms moet je dingen met eigen ogen zien, voelen, proeven… Ervaar en onderzoek zelf productieprocessen in Turkse bedrijven en kassen.

  De handelsmissie naar verse producten (aardappelen, groenten, fruit) naar de regio Antalya in oktober 2021 was zelfs nationaal nieuws in Turkije (lees TRT). Bekijk in deze slideshow spontaan gemaakte foto’s in citrusvelden, paprika- en bananenkassen, verpakkingsbedrijven en ‘interne’ discussies tussen Nederlandse delegatieleden en Turkse eigenaren/managers.

   

   

  Animated slideshow

   

 • Oplossing woningnood Caribbean uit Turkije!

  Toegang tot veilige, betaalbare en efficiënte huisvesting is van cruciaal belang in tijden van klimaatverandering, natuurrampen en migratiestromen. Ook bewoners van traditionele woonomgevingen op vasteland of eilanden worden geconfronteerd met uitdagingen: schaarse grond, hoge bouwkosten en een groeiende dure huurmarkt.
  De stichting Kamer van Koophandel Nederland-Turkije is derhalve vereerd de heer Ryan Blanca, geboren in Suriname, te benoemen tot ‘ambassadeur’ voor de Caribbean (d.i. inclusief Guyana, Suriname en Frans Guyana). Door de sterke historische banden met Europa is er veel economische activiteit met o.a. Nederland, hetgeen een goede bereikbaarheid voor Turkse ondernemers mogelijk maakt.

  Persbericht NL – ENFR

   

 • ICT ‘nearshoring’ Turkije-Nederland groot succes!

  ITR Connect, de ICT nearshoring partij voor het Nederlandse bedrijfsleven, die we kort na hun opstart in mei dit jaar al noemden (zie eerdere bericht), is nu al een groot succes gebleken. Behoefte aan goede software en programmeurs tegen betaalbare tarieven is erg groot in Nederland.
  “Een diversiteit aan opdrachtgevers komt voorbij: verkopers van sportproducten, uitzendbureaus, energie gerelateerde bedrijven, retail bedrijven die op zoek zijn naar een productsamensteller voor hun klanten, financiële dienstverleners en R&D bedrijven”, zegt oprichter en directeur Yaşar Yiğittürk. Een omzet van zeker anderhalf ton wordt dit jaar al verwacht.
  ITR Connect beschikt over een grote poel van zeer ervaren en gecertificeerde software ontwikkelaars in diverse programmeertalen. Projectleiders in Nederland begeleiden de klant in de ontwikkeltrajecten met gebruikmaking van Scrum, een Agile ontwikkelmethode met korte ‘sprints’ die binnen 4 weken resultaat oplevert. De marktvraag varieert van complexe financiële systemen en apps voor mobiele toepassing tot state-of-the-art websites.
  Door de inzet van (Turks-)Nederlandse projectleiders en Turkse software ontwikkelaars kan er goede software geleverd worden die naadloos aansluit bij de wensen van Nederlandse opdrachtgevers. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat steeds meer Nederlandse bedrijven, die hun software laten ontwikkelen in Nederland, India of Oost-Europa, de voordelen beginnen in te zien van het nearshoring initiatief van ITR Connect.
  Maak vrijblijvend kennis met ITR Connect
 • KvK KANSEN EN KENGETALLEN

  Een handig en effectief ‘instrument’ is gepubliceerd: de stichting KvK Kansen en Kengetallen brochure.

  Het biedt beknopte trends, cijfers en kaartmateriaal ideaal tijdens uw ‘customer journey’ naar Turkije.

  Het geeft richting naar kansrijke sectoren; het bespaart onderzoekstijd voor uw business development afdeling; het is een referentiefolder die men op tafel legt bij gesprekspartners. Het is tevens een orientatieinstrument tijdens handelsmissies naar Turkije.

  Heeft u daarna concrete expertise of lokale hulp nodig? Dan kunt u alsnog beslissen diensten via de stichting KvK (expertise partners) af te nemen.

  Brochure

 • AGF HANDELSMISSIE ANTALYA

  Nederlandse ondernemers die geïnteresseerd zijn in zakendoen met Turkije wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan een handelsmissie in oktober 2021.

  Een handelsdelegatie gefaciliteerd door de stichting Kamer van Koophandel Nederland – Turkije zal in oktober (18-21) naar Antalya afreizen. Vooral Nederlandse ondernemers gerelateerd aan de AGF sector wordt aangeraden met ons contact op te nemen. 

  Op het programma staan o.a. B2B bijeenkomsten met producenten, exporteurs, importeurs en bezoek aan landbouwgebieden; de Antalya Commodity Exchange en de Yörex Regional Products Fair.

  Op Europees niveau heeft men zich constructief over Turkije uitgesproken. De Europese Raad is bereid om op een gefaseerde, proportionele en omkeerbare wijze samen met Turkije op een aantal gebieden van gemeenschappelijk belang de samenwerking te versterken waaronder voorbereidingen t.b.v een modernisering van de douane-unie. 

  Turkije behoort tot de landen die het meeste kunnen halen uit diversificatie van de toeleveringsketen als gevolg van de pandemie, aldus de voorzitter van de EBRD bank.

  Nederland is de grootse investeerder met €26 MLD aan ‘Direct Foreign Investments’ in Turkije. Verder zijn ruim 3000 Nederlandse bedrijven reeds in Turkije vertegenwoordigd, andersom zijn er 800 Turkse ondernemingen in Nederland.

  De stichting staat in principe open voor vertegenwoordigers van andere Nederlandse sectoren naast de geplande sector AGF (Aardappelen, Groente, Fruit).

  TURKIJE HEET U WELKOM!

   

 • NIEUWE TURKSE ICT POOL VOOR MKB

  Als reactie op het tekort aan gekwalificeerde ICT-experts in Nederland wordt binnenkort een nieuw initiatief gefaciliteerd door de stichting KvK Nederland-Turkije: ICT-nearshoring Turkije-Nederland. Nederland draagt volgens The Boston Consultancy Group het risico van een tekort aan 54.000 ICT-experts. 40% van de werkgevers in de ICT-dienstverlening ervaren belemmeringen in hun zakelijke activiteiten door een tekort aan personeel.

  Te verwachten diensten zijn onder meer applicatieontwikkeling, testen, kwaliteitsborging en controle, softwareproductmanagement, IT-architectuurdiensten, IT-consultancy en webdesign. De beoogde klanten voor dit nearshoring-project zijn MKB-bedrijven en startups in alle mogelijke branches. Een gevestigde Turkse IT-leverancier maakt deel uit van dit nearshoring aanbod. Deze leverancier heeft zijn sporen verdiend met online e-commerce sites van e-Bay. 

  Contact ITR Connect en bespreek uw software wensen. 

 • ‘Handelspotentieel Turkije en omliggende landen’ Webinar

  De stichting KvK kreeg de eer de eerste serie van “Trade Potentials Between Turkey and Neighbouring and Surrounding Countries en mogelijke kansen” conferenties af te trappen.

  Enige honderden studenten (oftewel: future decision makers) observeerden in dit Zoom webinar gedetailleerde import/export gegevens tussen Nederland en Turkije. Verder: de noodzaak sectoren en generaties te verbinden en ‘out-of-the-box’ branding en marketing strategieën uit te werken in het belang van innovatieve ontwikkeling.

  Het werd georganiseerd door Istanbul Commerce University met wie de stichting KvK een MoU ondertekend heeft. De moderator werd geleverd door het Research Center for Neighboring Countries and Regions.

 • De Istanbul Investment Agency

  U wilt investeren in bepaalde sectoren in Istanbul zoals transport en verkeer, recycling, water management, smart cities, gezondheid, cultuur…? 

  De Istanbul Investment Agency is de eerste ‘sub-nationale’ organisatie in Turkije die direct onder een stadsbestuur valt. De stichting KvK Nederland-Turkije heeft samenwerkingsmogelijkheden waaronder toekomstige concepten met deze organisatie besproken. Neem contact op met de stichting info@kvknederlandturkije.nl. 

  Lees meer…

 • VIRTUEEL BEURS MATCHING CONCEPT

  Vanwege de Covid-19 pandemie zijn we allemaal op zoek naar nieuwe wegen en contacten om handel te blijven faciliteren. Leveranciers kunnen niet meer persoonlijk kennismaken met klanten op beurzen. Digitaal vergaderen is een optie, maar wat als we nu het hele matching proces virtueel gaan organiseren? Niet alleen wat betreft met een digitale stand op een digitale beurs, maar ook de showroom of productieunit in het land van kunnen herkomst ‘binnenstappen’?

  De stichting Kamer van Koophandel Nederland – Turkije heeft contacten opgebouwd met een nieuwe belangenverenigingen die een hecht partnership aangegaan is met een virtuele softwareproducent. De een reikt uit naar (textiel) klanten, de ander produceert virtuele software voor matchingsdoeleinden tijden virtuele beurzen. 

  Het aan den lijve meemaken van een virtuele demonstratie is een mooie Turkse digitale ervaring. Eenmaal een virtuele bril op stapt u de showroom binnen. Met de virtuele hand voelt u de textielmonsters in allerlei kleuren. Op microniveau bekijkt u de garens en naden. Het duurzaamheidsaspect mag duidelijk zijn. In plaats van met het vliegtuig een team overvliegen naar Hannover, Parijs of Istanbul, nu dus virtueel vanuit de eigen stoel in Nederland. Duurzaamheid loont, zodoende ook financieel. De demonstratie betrof een MVP (Minimal Viable Product). Nederlandse MKB’ers met een langetermijn visie kunnen hieromtrent contact opnemen met ons.