NOS: reissector dagvaart Nederlandse overheid

Meer dan 70 Nederlandse reisorganisaties roepen het ministerie van Buitenlandse zaken op om per direct de reisadvisering aan te passen en onderscheid te maken tussen gevaccineerde reizigers en overige reizigers.

Een land krijgt dan een geel of groen reisadvies als je gevaccineerd bent of hersteld bent van Covid. Dit gebeurt al voor landen binnen de EU en het is volgens de reissector de hoogste tijd dat dit ook buiten de EU wordt toegepast. De huidige reisadvisering stamt uit de tijd toen er nog geen vaccins waren en is verouderd.

De huidige reisadviezen houden geen rekening met de beschermende werking van vaccinatie en lichten reizigers onjuist voor. Nederlanders hebben recht op actuele, eerlijke en betrouwbare reisadviezen. De huidige onjuiste reisadviezen brengen de sector bovendien grote schade toe. Dit is extra verwijtbaar nu de corona steun per 1 oktober is stopgezet.

De stichting KvK begrijpt de reisorganisaties omdat goed geinformeerd, verantwoord en gezond reizen ook de internationale handel faciliteert.

Bekijk NOS nieuws

Contact: Joshua van Eijndhoven – rechtszaak@voja.travel

Post A Comment

You must be logged in to post a comment.