Resultaten bestuursvergadering stichting KvK

Tijdens een recente bestuursvergadering werd besloten de deuren voor nieuwe bestuursleden te openen.

Turkije ‘boomt’ en biedt veel handelskansen voor KMB bedrijven. Dit vergt ervaringsdeskundigen die affiniteit en ervaring met Turkije hebben.

De huidige bestuurdersstoelen worden bekleed door experts en ondernemers in de domeinen fiscale advisering en internationale bedrijfsherstructurering; juridische dienstverlening; bilaterale handelsbetrekkingen, im/export; transport en logistiek; IT, energie en projectmanagement en de zorgsector. De vacante plaats is voor een Turkse ondernemer vanwege het behouden van een evenwichtige balans tussen Nederlanders en Turken.

Men is tevreden over de resultaten van 2021. Er is veel aandacht besteed aan de stichtingsstructuur, een databank met 15K bedrijfsgegevens, opgebouwde contacten met belangenorganisaties in beide landen, uitgevoerde handelsmissies, opgestelde rapporten met interessante handelsstatistieken, het stroomlijnen van de human resources binnen de stichting en vernieuwing van afspraken met aangesloten commerciële dienstverleners/partners.

Gezien het geweldige succes van de (Agri) handelsmissie in 2021 zullen in 2022 wederom handelsmissies worden georganiseerd. De eerste aanvragen zijn reeds binnen voor de sectoren verwerkte voeding, metaal, meubels/interieur en textiel.

Het ITR Connect initiatief met ‘goede en goedkopere’ Turkse IT/software experts voor Nederlandse bedrijven toont groeiende resultaten. Contracten met klanten zijn getekend terwijl het project professioneel wordt opvolgt, aldus het verantwoordelijke bestuurslid. Deze laatste staat open voor nieuwe projectmanagement aanvragen van geïnteresseerde Nederlandse bedrijven in Turkije.

Het bestuur ontfermde zich over afgehandelde handelsaanvragen uit Nederland en Turkije. Over het algemeen zoeken Nederlanders Turkse productie toeleveranciers, men heeft juridische of administratieve vragen, of men wilt een lokaal bezoek laten uitvoeren om misverstanden tijdens productieprocessen op te lossen. Vanuit Turkse kant bestaat veelal de behoefte om geschikte Nederlandse partners te vinden en om gespecialiseerde producten te vermarkten.

Post A Comment

You must be logged in to post a comment.