De populaire Turkse winkelketen Karaca komt naar Nederland. De winkel voor luxer servies, keukenartikelen en bad- en bedtextiel strijkt half juni neer in Eindhoven,  in een pand van 650 m2. Vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Enschede volgen later.

„Eindhoven is gekozen omdat Karaca daar een hoofdkantoor en distributiecentrum heeft”, vertelt Claudia van Haeften, woordvoerder van Bilfinger Real Estate, dat locaties in Nederland zoekt voor Karaca. „Het bedrijf levert hier aan onder meer Zara Home en Blokker, maar dan niet onder de naam Karaca.”

In Turkije heeft Karaca meer dan duizend eigen verkooppunten en elders in Europa ook, zoals in Duitsland. Het merk is in Turkije populair. Daar sparen mensen vaak voor een compleet servies of krijgen dit van familie als ze trouwen.

Wie Karaca in huis heeft, komt goed voor de dag. De producten van het merk gelden als luxe maar nog wel betaalbaar. Op zijn website meldt het bedrijf dat het goed door de crisis is gekomen, mede door de vele televisiereclames voor onder meer buitenlandse vestigingen rondom de razend populaire soaps in Turkije.

Met de naamsbekendheid zit het ook wel goed in Nederland. „We hebben onderzoek gedaan naar de interesse in Nederland voor Karaca en voor onze Turkse medeburgers is het een bekend merk”, aldus Van Haeften.

There are no comments yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.