De Turkse handel heeft geen hinder ondervonden van de couppoging die vorige week ondernomen werd tegen president Recep Tayyip Erdogan. Naar verwachting zal de mislukte coup geen grote gevolgen voor de economie van het land hebben.

Ondanks dat sommigen menen dat Turkije in de nasleep van de mislukte coup te maken zal krijgen met een teruglopende economische groei, met weinig buitenlandse investeringen en volatiliteit op de financiële markt, zijn handelaren er van overtuigd dat de zaken zoals vanouds verder zullen gaan.

Volgens fruitteler en – exporteur, Deniz Deletioglu, van Narpak, heeft de couppoging tot op heden geen gevolgen voor de handel gehad omdat de dollar maar enkele dagen steeg maar nu stabiel is. “Het was maar een poging. Natuurlijk ontstond er enige tumult maar binnen enkele uren waren we er zeker van dat de coup afgeslagen zou worden. We zijn er van overtuigd dat dit niet nog eens zal gebeuren en alles is onder controle. Onze klanten zijn ook niet ongerust en we voelen ons veilig,” legt Deniz uit.

Narpak oogst nu voor het tweede jaar druiven en heeft goede vooruitzichten omdat de kwaliteit en de productie beter wordt. “De oogst van het ras Arra is in volle gang, we hebben de oogst al voor zo’n 35% voltooid. Volgende week begint de pluk van de Arra-15 druiven, wat één van de betere Arra-rassen is,” legt Deniz uit.

“Dit jaar zien de zaken er voor ons veel beter uit dan vorig jaar. Dit jaar zullen we 400 truckladingen naar Dubai, Saoedi-Arabië en Rusland exporteren. Volgend jaar zal ons exportvolume nog groter zijn omdat we onze productie vergroten,” legt Deniz uit.

Het Turkse druivenseizoen zal naar verwachting binnen twee weken eindigen. Narpak produceert en exporteert onder andere druiven, nectarines, perziken, granaatappelen en kaki.

Voor meer infromatie:
Deniz Deletioglu
Narpak
Tel: 0090-324-454-1023
Email: denizdeletioglu@narpak.com.tr
www.narpak.com.tr

Publicatiedatum: 20-7-2016
Auteur: Sander Bruins Slot
Copyright: www.agf.nl