Hannover (D), 15 mei 2014
De Duitse intern transport en logistiek industrie heeft een sterk 2013 achter de rug. De omzet steeg met drie procent tot 19,7 miljard euro. De prognoses wijzen op een gelijkwaardige groei voor het lopende jaar. Dit zou betekenen dat deze tak van de industrie het wederom beter gaat doen dan de Duitse economie als geheel.

Ook de intern transport en logistiek system providers doen het ook goed. Niet alleen in eigen land, maar ook op internationaal niveau, vooral in China en de VS. De Duitse Retail Federation (HDE) verwacht dat de eCommerce verkopen in de Bondsrepubliek stijgen tot een volume van bijna 39 miljard euro in dit jaar. Een stijging van 17 procent. De voortvloeiende vraag naar kleinere bestellingen, kortere doorlooptijden en een gegarandeerde beschikbaarheid vindt zich terug in de productieketen en de vraag naar efficiëntere logistieke systemen en foutloos order verzamelen.

 

Om de drie jaar

Van 19 tot en met 23 mei zullen veel topaanbieders van intern transport en logistiek oplossingen aanbieden en de huidige stand van de techniek in deze snel evoluerende industrie presenteren. Met 1.025 standhouders is het aantal exposanten net iets hoger dan in de voorgaande evenement in 2011 . Ongeveer 43 landen zijn vertegenwoordigd. 58 procent van de exposanten komt van buiten Duitsland. ‘CeMAT is ‘s werelds grootste intern transport en logistiek beurs . Het is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in en op de hoogte wil blijven van de nieuwste technologie trends, zoals automatisering en digitalisering’, aldus Andreas Gruchow, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Messe. ‘Het draait allemaal om sneller te kunnen reageren en kosten effectiever  te werken dan de concurrentie.’ Afgezien van Duitsland , zijn de grootste exposerende landen Italië (116) , China (104), Nederland (41), Frankrijk (32), Zweden (29), de VS (26), Spanje (25), België (22), Turkije (22) en het Verenigd Koninkrijk (22) .

 

Vijf technologieclusters

De CeMAT wordt gehouden in de hallen 25, 26 , 27 en 13 en de paviljoens 32 tot 35 in de open lucht onder de EXPO luifel zijn gevuld. Het is verdeeld in vijf belangrijke technologische gebieden . Deze zijn ‘Move & Lift’,  voorzien van de modernste industriële vrachtwagens, kranen , hijswerktuigen en turnkey geïntegreerde systemen . De ‘Store & Load’ is gewijd aan geautomatiseerde oplossingen in warehousing , laden en lossen technologieën. In h et ‘Pick & Pack’ cluster gaat het over order- picking en packing systemen . De ‘Logistiek IT’ toont een uitgebreide reeks van IT-oplossingen voor de logistieke sector , en ‘Beheer & Service’  draait om de transport logistic @CeMAT platform. Smart, geïntegreerd en efficiëntHet leidende thema en motto voor de CeMAT 2014 is ‘Smart – Geïntegreerd – Efficiënt.’Het symboliseert niet alleen de intelligente maar ook het geïntegreerde beheer en de controle van alle logistieke processen in de gehele productie- en supply chain. ‘Terwijl in vele sectoren van de economie van de industrie 4,0 visie – de intelligente integratie van verschillende technologieën , producten , locaties en zelfs mensen – staat nog in de kinderschoenen, is het al een dagelijkse realiteit in deze sector,’ zegt Christoph Beumer , voorzitter van het CeMAT Executive Committee en managing director van Beumer Group GmbH & Co KG . ‘Intelligente machines, onderdelen en producten die autonoom met elkaar kunnen communiceren zorgen voor efficiënte processen in de gehele productieketen.’

 

Over CeMAT

CeMAT – de wereld beurs voor Intern Transport en Logistiek – wordt gehoudenin Hannover. De volgende CeMAT wordt gehouden van 19-23 mei 2014 en vervolgens om de twee jaar. CeMAT is nu zo belangrijk voor de internationale logistieke sector dat haar organisator , Deutsche Messe , heeft CeMAT spin- offs gelanceerd in vijf van de snelst groeiende regio’s ter wereld : CeMAT Rusland ( 23 tot en met 26 september 2014 Moskou ) , CeMAT Asia ( 27 tot 30 oktober 2014 in Shanghai ) , CeMAT India (10 tot 13 december 2014 in New Delhi ) , CeMAT Australië (5 tot 7 mei 2015 in Sydney ) en CeMAT Zuid-Amerika (30 juni tot en met 3 juli 2015 São Paulo) Deutsche Messe AG ook organiseert de volgende thematisch gerelateerde evenementen : Materialen Handling Eurasia (19 tot en met 22 maart 2015 Istanbul) en Intralogistica Italia ( 19 tot en met 23 mei 2015 Milaan).

There are no comments yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.