Sinds de mislukte couppoging in Turkije komen er bij de Nederlands-Turkse Kamer van Koophandel veel vragen binnen van ondernemers. Binnenkort kunnen ze terecht bij een speciale helpdesk.

Over het algemeen is het business as usual, zegt Maurice de Clercq van de Nederlands-Turkse Kamer van Koophandel. ‘Mensen moeten werken en de kost verdienen.’ Maar hij ziet bij Nederlanders die in Turkije willen investeren wel een zekere onrust. ‘Die hebben steeds meer behoefte aan rechtszekerheid en informeren zich daarover.’

Turkije is volgens De Clercq een stabiel en voorspelbaar ondernemersklimaat. ‘Zelfs met de onrust van nu. De corruptie bij overheidsinstellingen wordt ook aangepakt, dat is goed voor ondernemers als ze met een uniforme en voorspelbare overheid te maken krijgen’, zegt hij.

Binnenkort wordt een speciale website voor de helpdesk gelanceerd. Volgens De Clercq is er juist nu extra behoefte aan. ‘Mensen gaan niet meer op de bonnefooi zakendoen in Turkije, ze willen zich goed voorbereiden’, zegt hij.

De Clercq krijgt meer vragen over hulp bij vestiging in Turkije, en of ondernemers zich aan de formaliteiten en aangifteverplichtingen kunnen houden zodat ze niet onverhoopt wettelijke bepalingen overtreden die ze niet kennen.

http://www.bnr.nl/incoming/10308824/ondernemen-in-turkije-gaat-gewoon-door