Geniet van uw vakantie met een veilig gevoel, zelfs in het huidige COVID-19 tijdperk! Turkije heeft het Safe Tourism Certification Program gelanceerd dat resulteerde in het Tourist Protection Support Insurance (verzekering).

Wanneer u in Turkije aankomt start uw veilige passagiers reis. Vele luchthavens hebben automatische body heat scans, beveiligingsmaatregelen voor het personeel dat toeristen naar hotels begeleid, anti-virus cloud spray apparaten voor bagage indien nodig en veiligheidsmaatregelen voor het personeel dat gasten in de horeca bedient. Tegelijkertijd kunnen touristen zich in detail informeren via QR-codes wanneer de laatste controles door welke autoriteiten werden uitgevoerd in hun hotel.

De verzekering is een van de eerste in dit segment. Het programma wordt uitgevoerd door het ministerie van Cultuur en Toerisme in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de relevante belanghebbenden in de sector.

Om een vergoeding te ontvangen, moet de toerist/patiënt formeel en permanent worden gediagnosticeerd met Covid-19 voor de intensive care. Vervolgens moet een verzoek worden ingediend bij het verzekerigsbedrijf Güneş Sigorta. Deze biedt verzekeringspakketten van €10, 14   en 22. De verzekering kan ook worden gekocht door hotels of touroperators door het aantal mensen op te geven.

De polisperiode kan oplopen tot 30 dagen, afhankelijk van de duur van de reis van de verzekerde. Indien nodig kan de behandeling 10 dagen op de intensive care worden verlengt.

De betaling wordt gedaan aan een van de openbare ziekenhuizen gecontracteerd door de verzekeringsmaatschappij. Als de toerist/patiënt niet gecontracteerd is of in een privéziekenhuis is, dan wordt de betaling handmatig gedaan. Administratieve voorwaarden waaraan moet worden voldaan in een dergelijke onverwachte pandemische omgeving zijn een kopie van in- en uitgangsdatum in het paspoort, fotokopie van voorkant paspoort, dokters opvolgformulieren, onbetaalde facturen en onderzoeksresultaten.

Voor meer informatie over het programma, bezoek https://www.tga.gov.tr/about-safe-tourism-program/.

 

*Kamer van Koophandel Nederland & Turkije aanvaardt geen wettelijke verantwoordelijkheid die voortvloeit uit dit programma dat vooraf door het ministerie van Cultuur en Toerisme isgeïnitieerd.