Ontmoeting Turkse zorgsector op ambassade

Begin maart heeft er een voorbereidende bespreking plaatsgevonden op de Turkse ambassade in Den Haag tussen de stichting KvK en TOBB, de Union of Chambers and Commodity Exchanges, afdeling Turkish Health Tourism Sector Assembly.

De Turkse minister van handel heeft Nederland uitgeroepen als ‘Target and priority country in health tourism’. Men wil het Turkse gezondheidstourisme in Nederland sterker op de kaart zetten, meer concreet in de vorm van een grote Expo in Amsterdam.

Het mag gezegd worden: in 2021 hebben een half miljoen buitenlandse patiënten een behandeling gezocht en gevonden in Turkije.

De stichting KvK brengt al sinds geruimere tijd de moderne ziekenhuisinfrastructuur en expertise in Turkije onder de aandacht van zorgverzekeraars in Nederland, zij het met de nadruk op geplande zorg (lees Turkse zorgcapaciteit voor Nederlandse wachtrij).

Welke Nederlandse B2B doelgroepen worden verwacht op de Expo in Amsterdam?

Op de eerste plaats huisartsen, zorgverzekeraars cq verzekeringsmaatschappijen en relevante publieke instellingen. Verder: ziekenhuizen, (gebit)klinieken, IVF centra, haartransplantatiecentra, dermatologische klinieken, esthetische centra, rehabilitatiecentra, ouderenzorg en verpleeghuizen. Met deze partijen zullen – al dan niet commerciële – afspraken kunnen worden gemaakt.

B2C doelgroepen zijn Nederlandse toeristen van Turkse oorsprong die op het punt staan een vakantie naar Turkije te boeken. Daarnaast worden er ook diensten aangeboden aan autochtone Nederlanders. In gesprekken kan men gezondheidsproblemen uiteenzetten, verzorging en thermaal toerisme. Belgische en Duitse geïnteresseerden zijn ook welkom.

Voorbeelden van gerelateerde diensten die de stichting KvK in dergelijke gevallen kan bieden:

– Bureau faciliteiten stichting KvK Rotterdam

– ‘Branding’ en marketing advies gecombineerd met zakelijke handelsmissies

– Digitale diensten / samenstellen contactendatabank met Nederlandse doelgroepen

Lokatie Expo: Postillion Hotel & Convention Centre, Amsterdam. 20-21 mei.

Ondersteund door DEIK (Foreign Economic Relations Board) en OHSAD (Association of Private Hospitals and Health Institutions).

Post A Comment

You must be logged in to post a comment.