• HANDELSMISSIES

Nederlandse ondernemers die geïnteresseerd zijn in zakendoen met Turkije wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan een handelsmissie in het vierdie kwartaal van 2021.

Vooral Nederlandse ondernemers gerelateerd aan de chemische industrie wordt aangeraden met ons contact op te nemen. De stad Rotterdam heeft reeds in 2018 een samenwerkingsovereenkomst getekend met Adana/Cyhan petrochemische industriële zone.

TURKIJE HEET U WELKOM!

• VIRTUELE BEURSBEZOEK

Vanwege de Covid-19 pandemie zijn we allemaal op zoek naar nieuwe wegen en contacten om handel te blijven faciliteren. Leveranciers kunnen niet meer persoonlijk kennismaken met klanten op beurzen. Digitaal vergaderen is een optie, maar wat als we nu het hele matching proces virtueel gaan organiseren? Niet alleen wat betreft met een digitale stand op een digitale beurs, maar ook de showroom of productieunit in het land van kunnen herkomst ‘binnenstappen’?

De stichting Kamer van Koophandel Nederland – Turkije heeft uitgebreid contact met Turkse startups en toeleveranciers (AGV, chemie, machines, software, textiel etc.). In de textielbranche is een nieuwe belangenverenigingen een hecht partnership aangegaan met een virtuele softwareproducent. De een reikt uit naar Nederlandse klanten, de ander produceert virtuele software voor exposities.

Het aan den lijve meemaken van een virtuele demonstratie is een mooie Turkse digitale ervaring. Eenmaal een virtuele bril op stapt u de showroom binnen. Met de virtuele hand voelt u de textielmonsters in allerlei kleuren. Op microniveau bekijkt u de garens en naden. Het duurzaamheidsaspect mag duidelijk zijn. In plaats van met het vliegtuig een team overvliegen naar Hannover, Parijs of Istanbul, nu dus virtueel vanuit de eigen stoel in Nederland. Duurzaamheid loont, zodoende ook financieel. De demonstratie betrof een MVP (Minimal Viable Product). Nederlandse MKB’ers met een langetermijn visie kunnen hieromtrent contact opnemen met ons.

• NIEUWE TURKSE ICT POOL VOOR MKB

Als reactie op het tekort aan gekwalificeerde ICT-experts in Nederland wordt binnenkort een nieuw initiatief gefaciliteerd door de stichting KvK Nederland-Turkije: ICT-nearshoring Turkije-Nederland. Nederland draagt volgens The Boston Consultancy Group het risico van een tekort aan 54.000 ICT-experts. 40% van de werkgevers in de ICT-dienstverlening ervaren belemmeringen in hun zakelijke activiteiten door een tekort aan personeel.

Te verwachten diensten zijn onder meer applicatieontwikkeling, testen, kwaliteitsborging en controle, softwareproductmanagement, IT-architectuurdiensten, IT-consultancy en webdesign. De beoogde klanten voor dit nearshoring-project zijn MKB-bedrijven en startups in alle mogelijke branches. Een Nederlandse bank zal als waakhond advies verlenen door middel van een IT-beveiligingsexpert. Een gevestigde Turkse IT-leverancier met een substantiële arbeidsmacht maakt deel uit van dit nearshoring aanbod. Deze leverancier heeft zijn sporen verdiend met online e-commerce sites van e-Bay.

• OPGERICHT DOOR ONDERNEMERS, VOOR ONDERNEMERS.

Met kantoren in Rotterdam en Istanbul stimuleren wij ondernemers, startups, academische instellingen, NGO’s, opinieleiders en individuen om te profiteren van de uitgebreide zakelijke mogelijkheden die deze geweldige groeilanden bieden.

De Stichting Kamer van Koophandel Nederland – Turkije ondersteunt en adviseert ondernemers die zakendoen (of willen doen) in Turkije en Nederland. Met bijvoorbeeld het uitvoeren van marktonderzoeken, het vinden van geschikte leveranciers en handelspartners, het opstellen van arbeidscontracten en het geven van fiscaal en juridisch advies.