EINDHOVEN – Karaca, een van de grootste winkelketens in Turkije, opent vrijdag aan de Markt 15 in Eindhoven zijn eerste filiaal in Nederland. De winkel in keukenartikelen, porselein, tafelgerei en bad- en slaapkamertextiel is daarmee een van de eerste grote Turkse bedrijven die voet aan de grond krijgt in ons land.

“Gezien de sterke groei van de Turkse economie, is er ook bij andere Turkse ondernemingen veel animo om in Nederland te investeren.” Dat stelt een woordvoerder van de Stichting Kamer van Koophandel Nederland & Turkije. “De Turkse economie groeide in de afgelopen jaren soms met acht of negen procent op jaarbasis. Er is dan ook genoeg geld om te investeren in het buitenland.”

Of Karaca snel navolging krijgt, is nog wel de vraag. De Nederlands-Turkse Kamer vindt dat de komst van Turkse investeerders in Nederland door strenge regelgeving wordt tegengewerkt.

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel beloofde onlangs tijdens een bezoek aan Turkije dat ze wil bewerkstelligen dat Turkse ondernemers en werknemers eenvoudiger en sneller een visum voor Nederland kunnen krijgen.

Bron: Eindhovense Dagblad

There are no comments yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.