Stichting Kamer van Koophandel Nederland – Turkije is een kennisinstelling die advies kan bieden aan geïnteresseerden.

 • Agrarisch

  Zowel Nederland als Turkije zijn goed bekend met de agrarische sector. Beide landen zijn gespecialiseerd in deze sector dankzij de enorme voordelen en potenties die beiden grondstukken te bieden hebben. Nederland importeert vanuit Turkije jaarlijks miljoenen aan voeding en levende dieren.

 • Bouw

  De bouwsector is één van de belangrijkste krachten achter de Turkse economie. De huidige regering van Turkije hecht veel waarde aan infrastructuurprojecten zoals hangbruggen, luchthavens en snelwegen. En er zijn nog andere drijfkrachten om te investeren in de infrastructuur: steeds verdere verstedelijking, de relatieve daling van de intrestvoeten, en het opbloeien van de markt van de hypothecaire leningen. Zowel woning- en commerciële projecten, vooral ook projecten met combinatie van shoppingmall, kantoren en residentiële gebouwen in één complex, kenden de voorbije jaren een stevige groei.

 • Energie

  De afgelopen 15 jaar is de vraag naar energie in geen enkel OESO-land zo snel gestegen als in Turkije. Turkije moet steeds meer energie invoeren, vooral olie en aardgas, omdat de vraag naar energie blijft toenemen. Momenteel kan Turkije met zijn de eigen bronnen ongeveer 30% van zijn energiebehoeften voldoen.

  Sinds 2017 heeft het land enorme stappen gezet op het vlak van duurzame energie, met name door meer dan een miljard dollar uit te trekken voor de productie van wind- en zonne-energie. Deze aanbesteding middelen maken deel uit van Ankara’s ambitieuze plan om een duurzame-energietoekomst uit te bouwen, zoals geschetst en uiteengezet in de context van de doelstellingen voor 2023.

 • Financiële sector

  De financiële diensten die Turkije te bieden heeft zijn divers, de sectoren waar Turkse bedrijven sterk in zijn vallen onder bankieren, kapitale markten en verzekeringen.

  Istanbul is het financiële centrum van Turkije en de regering werkt er ook hard aan om Istanbul uit te bouwen tot het internationale financiële centrum van het land. Daarom is het “Istanbul Financial Center” -project gelanceerd en is het presidentiële financiële kantoor in de stad gevestigd als ondersteuning.

 • Textiel

  Textielsector is de sector die zich bezighoudt met het produceren van textielproducten zoals kleding, stoffen, doeken etc. Turkije is een van de bekende landen die zich heeft gespecialiseerd in deze sector en naar aanleiding daarvan natuurlijk ook een grote exporteur is geworden, en een belangrijke producent voor Europa. Naast de bekende grondstoffen die worden gebruikt bij de kledingproductie (zoals katoen), levert Turkije ook speciale stoffen zoals de Egeïsch en biologisch katoen.

 • Transport sector

  De unieke geografische ligging van Turkije maakt het mogelijk om transport door Turkije te regelen voor oostelijke en westerse landen. Turkije is het centrum en knooppunt tussen Europa en Azië en speelt daarom een ​​belangrijke rol bij het vervoer van goederen tussen de twee continenten.

  Het land heeft 218 havenfaciliteiten in kustgebieden, waarvan 178 havens ISPS-gecertificeerd en geschikt zijn voor internationaal transport.