ploumen_lilianne_anp

Minister Ploumen zal op 2, 3 en 4 juni Ankara, Istanbul en mogelijk ook Gaziantep bezoeken. Bij voldoende interesse zal door Dutch Sports Infrastructure een specifiek programma voor sportinfrastructuur worden georganiseerd onder de Economische missie.

Het Turkse ministerie voor Jeugd en Sport ontwikkelt en vernieuwt veel voetbalstadions, daarnaast worden ook veel kleinschalige sportfaciliteiten gebouwd bij scholen. Afgelopen jaar zijn er 11 stadions aanbesteed en bij elkaar worden er momenteel zo’n 30 stadions gebouwd of gerenoveerd. Turkije beschikt over ongeveer 150 stadions waarvan zich er al 22 in Istanbul bevinden. In Gaziantep is in 2013 gestart met de bouw van de Gaziantep Arena, een stadion voor 36.000 toeschouwers dat in 2015 in gebruik zal worden genomen.

Turkije behoort tot de 20 grootste economieën van de wereld en is een belangrijke nabije consumentenmarkt met een jonge, dynamische en goed opgeleide bevolking van 74 miljoen inwoners. Met een voorspelde groei van 2,5% in 2014 is Turkije het snelst groeiende land van Europa.

Het programma Dutch Sports Infrastructure ontwikkelt het inhoudelijk programma voor sportinfrastructuur in overleg met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het economisch netwerk in Turkije. Een lokale consultant zal worden ingehuurd om potentiele partners te zoeken voor deelnemende bedrijven en individuele afspraken in te plannen. Naast de individuele afspraken worden ook een aantal collectieve bezoeken ingepland. Globaal zal het programma opgebouwd zijn uit:

– Een collectief bezoek aan het Ministerie van Sport en Jeugd en TOKI (Public Construction Company) – Een seminar/workshop over sportinfrastructuur – Individueel Matchmaking programma uitgevoerd door een lokale consultant

Deelname en kosten Deelnamekosten bedragen € 950,- per bedrijf. U kunt uw interesse voor deelname kenbaar te maken via deze link . De bijkomende kosten, zoals reis- en verblijfkosten, individueel transport zijn voor eigen rekening.

Aanmelden als partner van Dutch Sports Infrastucture?
Nederland kent veel bedrijven die interessante diensten of producten kunnen aanbieden voor de ontwikkeling van de (sport) infrastructuur. Dutch Sports Infrastructure (DSI) is een exportplatform dat bedrijven clustert die zich richten op de ontwikkeling van infrastructuur en bouw van sportfaciliteiten. Bedrijven bundelen de krachten binnen DSI om zich in het buitenland onder een gezamenlijke vlag te presenteren en makkelijker toegang te krijgen tot potentiele klanten en opdrachten. Voor meer informatie zie www.dutchsportsinfrastructure.nl.

U kunt zich aanmelden via de website van Dutch Sports Infrastructure. Lidmaatschapstarieven voor partners van het programma starten bij 250,- per jaar. Zie: http://www.dutchsportsinfrastructure.nl/become-a-clusterpartner

There are no comments yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.