Voor Nederlandse importeurs en exporteurs biedt de Turkse markt volop kansen. Het betreden van de Turkse markt is echter zonder branchespecifieke kennis niet mogelijk. En zonder kennis van de Turkse taal is het niet mogelijk landelijke en regionale databases te raadplegen, interviews te houden en ter plekke onderzoek te doen. Dat alles is echter wel nodig om aan betrouwbare informatie te komen, de informatie die u nodig hebt om een gedegen investeringsbeslissing te kunnen nemen.

In tegenstelling tot andere landen zijn zakelijke transacties in Turkije eerder gebaseerd op ‘ons-kent-ons’ mentaliteit en peer-to-peer netwerken met een hoge sociale controle. Een contract zal eerder een ondertekend contract worden nadat er persoonlijk vertrouwen is opgebouwd middels meerdere bedrijfsbezoeken.

Wij bieden alle diensten die u nodig heeft om succesvol de Turkse markt te betreden. Van het inschatten van marktkansen en het analyseren van potentiële doelgroepen tot het vinden van geschikte zakenpartners en het organiseren van zakenreizen in Turkije. Wij staan u met raad en daad ter zijde.

 • Marktinformatie

  De Turkse markt biedt veel kansen voor Nederlandse im- en exporteurs. Het is echter lastig om de Turkse markt te betreden zonder kennis op een specifiek gebied. Zonder kennis van de Turkse taal is het bijvoorbeeld niet gemakkelijk om landelijke en regionale databases te doorzoeken, interviews af te nemen en veldonderzoek te doen. Dit alles is echter nodig om betrouwbare informatie te verkrijgen.

  Wij geven advies en verlenen diensten op tal van onderdelen die nodig zijn om succesvol de Turkse markt te betreden. Van het zoeken naar zakenpartners tot een analyse van de huidige Turkse markt. Hieronder ziet u een overzicht van alle mogelijkheden. Staat u verzoek er niet bij, neem dan gerust contact op, dan kijken wij wat wij voor u kunnen betekenen.

 • Databank zakenpartners

  Wij helpen u bij het vinden van potentiële zakenpartners. Hier onder vallen leveranciers, fabrikanten, distributeurs en joint-venture-partners. Hierbij zetten wij ons netwerk en jarenlange ervaring in om de geschikte zakenpartner te vinden.

  Wij helpen ondernemers bij het identificeren van potentiële zakenpartners, het voeren van oriënterende gesprekken en het daadwerkelijk vormgeven van commerciële overeenkomsten.

  Nadat u aan ons de criteria van uw ideale zakenpartner heeft gestuurd gaan wij voor u aan de slag. Wij gaan opzoek naar Turkse ondernemingen, die passen in de wensen van uw geschetste profiel.

  Wij stellen een brief op in het Turks, die u kunt gebruiken om contact te leggen met het bedrijf. Indien nodig kunnen wij u hierin ook verder begeleiden.

  Onze diensten bevatten het volgende:

  • Het bepalen van uw specifieke doelgroep
  • Positionering van uw product en uw onderneming
  • Het opstellen van een longlist met potentiële partners
  • Het opstellen van een shortlist van geverifieerde partners
  • Contact leggen met potentiële partners
  • Organiseren en plannen van een eerste gesprek
  • Evaluatierapport

   

   

 • Adressenonderzoek

  Bent u op zoek naar het adres van een Turkse ondernemer waarmee u contact wilt opnemen? Wij helpen u graag bij deze zoektocht. Op uw verzoek verzamelen wij adressen van Turkse ondernemingen, inclusief contactgevens.

  Voor meer informatie over de tarieven kunt u contact met ons opnemen.

 • Opstellen businessplan

  Bij het betreden van de Turkse markt een gedegen businessplan essentieel. Het vormt het fundament onder uw plannen en geeft specifieke richtlijnen voor uw bedrijfsdoelen. In overleg met u stellen wij een businessplan op dat qua inhoud en vorm voldoet aan alle formele eisen die er in Nederland gesteld worden.

 • Ondernemersreizen

  In samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken organiseert Stichting KvK Nederland – Turkije regelmatig handelsmissies naar Turkije, meestal rond specifieke thema’s. In deze handelsdelegaties worden nieuwe technologiën besproken, lezingen gegeven en is er voldoende ruimte om nieuwe zakelijke contacten te leggen. Wij organiseren ook kleinere zakenreizen, bijvoorbeeld voor een groep ondernemers.

  Geheel naar de wens van de deelnemers stellen wij een aantrekkelijke reis samen en zorgen onze medewerkers ervoor dat alles soepel verloopt.

  Wij zorgen onder andere voor:

  • Inhoudelijke focus van de handelsmissie of zakenreis
  • Gerichte selectie van potentiële zakenpartners
  • Selectie van activiteiten: bedrijfspresentaties, rondetafelgesprekken, B2B beurzn, online expertlezingen, bedrijfsbezichtingen etc.
  • Bekendmaking bij relevante overheidspartners
  • Versturen van persberichten naar relevante media
  • Plannen, organiseren en uitvoeren van reisplannen, inclusief vervoer
  • Beoordeling van de handelsmissie/zakenreis

   

   

 • Persoonlijk account manager

  Heeft u persoonlijke ondersteuning nodig bij het uitvoeren van een potentieel marktonderzoek, of het opzetten van een dochteronderneming in Turkije? Bij ons kunt u een persoonlijke account manager inhuren om u parttime of fulltime te ondersteunen in Turkije.

  Wij bieden u twee mogelijkheden.

  Een parttime account manager, werkzaam bij stichting KvK Nederland – Turkije, die dagelijks voor u werkzaam is. Zo kunt u op een professionele wijze in Turkije uw zakelijke aanwezigheid opbouwen.

  Inzet: 15 uur per maand

  Looptijd: minimaal 1 jaar

   

  Een persoonlijke account manager fulltime is een eenvoudige en kosteneffectieve manier voor Nederlandse bedrijven om zaken te doen in Turkije zonder dat het noodzakelijk is eerst een dochteronderneming op te richten. Wij werven voor u een account manager die voor u de volgende taken zal uitvoeren: inkoop, kwaliteitscontrole,  marketing, technische ondersteuning en after-sales-service.

   

  Wilt u weten wat de voordelen zijn van een account manager? Neem dan contact met ons op.

 • Reisbegeleiding en gespreksmanagement

  Het plannen van een zakenreis naar Turkije is een tijdrovende klus, vooral als u de taal niet kent. Wij nemen u dit werk graag uit handen. Het doel is dat wij interessante gesprekken met potentiële zakenpartners voor u organiseren.

  Tijdens het gesprek wordt u begeleid door een ervaren medewerker die het gesprek leidt en namens u vertolkt. Van het gesprek worden notulen gemaakt die u na afloop ontvangt. Op verzoek is het mogelijk dat wij een hotel reserveren, vervoer regelen of een restaurant reserveren. Dit alles met maar één doel namelijk dat u uw tijd in Turkije zo efficiënt mogelijk besteedt aan datgene wat belangrijk is; zaken doen.