Onze kamer verbindt haar leden en relaties met ondernemers en organisaties in binnen- en buitenland. Internationale handelscontacten zijn tegenwoordig niet meer voorbehouden aan de grote multinationals. Steeds vaker brengen MKB ondernemers hun ambitie om te internationaliseren tot uitvoering, in het bijzonder in groeimarkten. Het zoeken naar handelscontacten over de grens geeft een nieuwe dimensie aan het zaken doen, want hoe vind je een internationale partner? Hoe weet je of deze betrouwbaar is? Hoe kom je tot een vruchtbare samenwerking?

Het leggen van contacten met ondernemers in het buitenland kan erg uitdagend zijn. Het is daarom van essentieel belang dat er beroep wordt gedaan op organisaties zoals KVK. Onze kamer kan u bij deze soms lastige taak ondersteunen dankzij haar grote netwerk en professionele team. Nederlandse ondernemers die op zoek zijn naar partners in het buitenland zijn bij ons aan het juiste adres, omdat wij de vele markten en haar spelers kennen.

Wanneer een lid of relatie van onze kamer een verzoek bij onze kamer indient om in contact te treden met een potentiële partner in het buitenland, voert onze kamer een business scan uit onder haar netwerken aan de hand van een partnerprofiel. Deze scan levert 2 à 3 bedrijven of organisaties op. Vervolgens brengt onze kamer deze partijen bij elkaar en zal onze kamer het verloop van het verdere proces monitoren.